Een prachtig beeld

Een prachtig beeld

Een tijd geleden, toen ik ’s morgens een keer wakker werd, had ik een mooi beeld, dat ik graag met jullie wil delen.

Ik zag allemaal kinderen en volwassenen in koninklijke kleding. Per klas (leeftijdsgroep) droegen ze dezelfde kleding. We marcheerden allemaal voor onze Koning (Jezus), gegroepeerd naar leeftijd, de jongere kinderen liepen voorop. Wanneer er iets gebeurde met één van de kinderen, moesten we allemaal stoppen omdat de mars stopte. We gingen het probleem eerst met elkaar oplossen (in gebed en door praktisch te helpen) en dan konden we weer verder.

Ik geloof dat de gelijke kleding betekent dat we voor God allemaal gelijk zijn. Het feit dat we moesten stoppen als er met één van de kinderen iets aan de hand was, betekent dat we eerst voor de kinderen moeten zorgen voordat we verder kunnen.

Is er in jouw omgeving iets aan de hand met een kind? Is er een kind dat hulp nodig heeft of jouw gebed kan gebruiken? Zit jouw eigen kind niet lekker in zijn vel? Ga dan niet door met je leven alsof er niets aan de hand is, maar houd Gods Koninklijke orde in stand en sta even stil. Neem de tijd om te investeren in het leven van dit kind, om hem of haar te helpen en te zegenen, praktisch en met je gebed. Daarna kun je weer verder.

Imke