Cadeautjes – creatieve geloofsopvoeding in Sinterklaastijd

Cadeautjes – creatieve geloofsopvoeding in Sinterklaastijd

Het is weer (bijna) Sinterklaastijd! Een gezellige tijd waarin veel kinderen vooral bezig zijn met welke cadeautjes ze (hopelijk) krijgen van Sinterklaas. Deze tijd van cadeautjes kun je echter ook op een creatieve manier inzetten in de geloofsopvoeding.

Want niet alleen Sinterklaas geeft ons cadeautjes, God doet dat ook . Elke dag zegent Hij ons opnieuw. Met grote en met kleine dingen. Hoe mooi is het om daar bij stil te staan…! Sinds kort krijgt ieder gezinslid bij ons thuis na het eten één papieren cadeautje. Hij of zij mag daarop schrijven of tekenen wat voor jou het mooiste cadeautje was dat God jou vandaag heeft gegeven. Die hangen we op een deur. Hoe leuk ziet dat eruit: al die cadeautjes bij elkaar! En het doet ons steeds weer beseffen dat God ons dagelijks zegent en overlaadt met cadeautjes!

Aan de slag

Wil je dit ook gaan doen in jouw gezin? Dat kan! Klik op deze cadeautjes en print ze uit. Dat kan op gekleurd papier, of op wit papier, dan kunnen je kinderen ze zelf inkleuren.

Dagelijks krijgt ieder er één en schrijf je erop wat jouw grootste cadeau van God was van die dag. Vervolgens hang je ze ergens op. Dat kan aan een lintje, op een prikbord of op een deur. Je kunt plakband gebruiken, maar wij gebruiken posterbuddies, dan heb je geen last van plakbandresten.

Fijne Sinterklaas!

Imke